Zirkonia

 • Geplaatst op
 • 0
Zirkonia

Zirkonia! Zirkoniaaaaaaaaaaaaa

Als je op zoek bent naar mooie sieraden, heb je ongetwijfeld wel eens van zirkonia stenen gehoord. Zirkonia stenen worden vaak gebruikt in sieraden. Ze zijn populair omdat ze stevig en duurzaam zijn. Waar komt die populariteit vandaan?

Wat zijn zirkonia stenen? 

Zirkonia stenen zijn synthetische stenen, imitatiediamanten worden ze ook vaak genoemd.  Ze zijn gemaakt van zirkoniumoxide. Dat is een hard en voornamelijk duurzaam en helder materiaal dat lijkt op diamant. Het belangrijkste verschil tussen zirkonia en diamant is de prijs: diamanten zijn veel duurder terwijl zirkonia een betaalbaarder alternatief biedt. De kleur en het zicht zijn hetzelfde dus ook de glinstering en fonkeling van de zirkonia steen zelf.

Call to actionknop: fonkeling in onze webshop

Waarom worden zirkonia’s gebruikt in sieraden van Something Pretty? 

Zirkonia is een populaire keuze bij sieraden vanwege verschillende redenen:

 1. Ten eerste is zirkonia goedkoper dan diamanten. Hoewel sommige mensen de voorkeur geven aan echte diamanten zijn zirkonia stenen een goed alternatief voor mensen met een wat beperkter budget.
 2. Zirkonia stenen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en vormen. Zo kan een juwelenontwerper leuke en opvallende sieraden maken die passen bij jouw stijl en smaak en zoals we ook aanbieden in onze web shop. Wil je een wat meer ingetogen juweel? Something Pretty heeft het. Check onze webshop voor zoveel keuze in zirkonia juwelen. We hebben zirkonia stenen in alle kleuren van de regenboog.
 3. Zirkonia is ook een soort steen die gemakkelijk te bewerken is. Zo kunnen juweelontwerpers de prijzen ook lager houden en kunnen wij de sieraden van uitstekende kwaliteit betaalbaar aanbieden bij SomethingPretty.
 4. De zirkonia stenen zijn heel gemakkelijk in onderhoud. Ze blijven makkelijk schoon en blijven schitteren, fonkelen en schitteren. Diamanten daarentegen hebben veel meer onderhoud nodig om hun schittering te bewaren.
 5. Zirkonia een duurzame steen. Het is bestand tegen krassen en barsten waardoor het een goede keuze is voor dagelijks gebruik. Ze zullen ook niet snel verkleuren of dof worden.

Hoe worden zirkonia stenen geproduceerd? 

Zirkonia wordt gemaakt door zirkoniumoxide te smelten en te laten afkoelen tot het hard wordt. De stenen worden daarna geslepen en gepolijst om de juiste vorm en grootte te verkrijgen. De kwaliteit van zirkonia kan verschillend zijn. De kwaliteit is afhankelijk van de productiemethode en de materialen die gebruikt zijn. Hoe hoger de kwaliteit van de zirkonia hoe dichter het bij de kwaliteit van een echte diamant komt en hoe meer de steen fonkelt!

 

 

Hoe onderscheid je een zirkonia van een echte diamant?

 1. Schittering, glinstering, fonkelen: Zirkonia heeft een heel intense schittering die vergelijkbaar is met die van een diamant. Als je een fel licht op een steen schijnt en het lijkt vanuit de steen te komen, is de kans groot dat het zirkonia is. Bij Something Pretty hebben we zirkonia stenen in werkelijk alle kleuren van de regenboog.
 2. Hardheid: Zirkonia is harder dan de meeste andere edelstenen, behalve diamant. Diamant is het hardst. Nu neem je wel een risico als je het wilt testen maar stel dat je dat wilt dan kan je met je zirkonia steen krassen over een stuk glas. Als het niet krast, ben je bijna zeker dat het zirkonia is. Ze zijn dus slijtvast!
 3. Kleur: Zirkonia is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Als je een witte zirkonia steen ziet dat eruitziet als een diamant, kan het moeilijk zijn om het verschil te zien. Dus het kleur vertelt je niet echt wat het verschil is. Tenzij je bijvoorbeeld een blauwe steen ziet, is de kans groot dat het zirkonia is. Zirkonia is verkrijgbaar in veel kleuren van blauw tot geel tot roze en paars.
 4. Gewicht: Zirkonia is iets zwaarder dan diamant. Wil je dat te weten komen, moet je een weegschaal hebben die kleine maten kan wegen en natuurlijk een echte diamant hebben om het verschil te kunnen zien op de weegschaal.

Zirkonia stenen bij Something Pretty 

Heel veel juwelen bij SomethingPretty  hebben een zirkonia steen. Het is geen glas of een namaakproduct maar wel dus echt zirkonia. Dat vinden we belangrijk omdat we kwaliteit willen leveren bij Something Pretty.

Zirkonia stenen worden niet dof. Ze zijn iets duurder dan imitatieproducten maar de kwaliteit is er dan ook naar.

Onze oorbellen  bevatten bijna allemaal zirkonia stenen. Ze geven de oorbellen een extraatje, ‘cachet’ zoals ze dat noemen. Neem nu de Hoop oorbellen. Ze zijn allemaal gemaakt met kleurrijke zirkonia stenen. Je kan ze zelf bestellen met allemaal verschillende kleuren steentjes in de oorbel. Deze oorbellen zijn heel geschikt voor dagelijks gebruik.  Zowel de oorbel als de zirkonia verkleurt niet en ze reageren ook niet op chemicaliën zoals shampoo of een conditioner.

 

Terug naar de homepage

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.